Com es recull

A Arterri sabem que el transport d’art no es pot fer amb presses i que cada obra, cada peça, cada objecte és únic, irrepetible i estimat pel seu creador i el seu públic.

Com s'embala

Moltes vegades les peces que recollim ja estan embalades d’origen pels galeristes o els conservadors dels museus. Arterri també us ofereix aquest servei; ens podeu confiar les vostres obres amb la certesa que embalem per a un transport segur i respectuós amb el medi ambient.

Seguim estrictament els criteris professionals: cada peça d’art requereix un tracte i un protocol d’actuació diferent. I sempre que és possible, utilitzem material ecològic biodegradable, reciclat i reciclable, seguint el criteri de respecte pel medi ambient.

Com es transporta

El criteri de professionalitat
El transport és el moment més delicat de l’operació: l’aixecament de les peces, l’aproximació al camió, la càrrega, la subjecció i el transport pròpiament dit.

Les obres d’art sempre són delicades i cal tenir en compte que, sigui per la seva fragilitat, pel seu pes o pel seu volum -i a vegades per la suma de tots aquests factors- són molt complicades de moure. Per això és important saber sempre quin és el material adient per bellugar-les amb comoditat i seguretat.

La subjecció, finalment, dintre dels camions es fa de manera metòdica i utilitzant els materials més moderns i més segurs per tal de garantir la màxima immobilitat de les peces.

La nostra infraestructura
Vehicles amb amortiment pneumàtic perquè la cabina es mantingui intacta i interiors preparats per a una bona subjecció de les peces d’art. Treballem amb el material idoni, de tecnologia moderna, per subjectar i protegir el material que transportem.

El criteri de seguretat
Tancaments estàtics d’alta seguretat. Alarmes i localitzacions via satèl·lit.

Serveis complementaris

Avaluació de l’estat de conservació de les obres abans i després del transport amb documentació gràfica

Realització d’embalatge per part de personal qualificat i especialitzat en conservació i restauració

Embalatge adequat i adaptat als diferents tipus d’obres

Supervisió del moviment de les obres durant la càrrega, el transport i la descàrrega.

Utilització de materials inerts específics per a la millor conservació de les obres (tissue, paper barrera, carpetes de conservació, escuma de polietilé).

Servei de correu amb personal especialitzat en conservació i restauració

Servei de restauració d’urgència de cara a la realització d’exposicions

Preparació d’obres per a ser exposades (petits retocs, neteja de marcs, etc.)

Aquests serveis compten amb el suport de l’empresa de conservació i restauració CRAT S.C.P.